Caspe en omgeving

Voor degene die nog nooit in Caspe is geweest, hier wat informatie over het oudste stadje van Spanje. Caspe is de hoofdstad van de streek beneden Aragon, deze streek ligt in de Provincie Zaragoza. De hoofdstad van deze Provincie is de stad Zaragoza. Caspe ligt op zo´n 105 km van Zaragoza.

Caspe heeft een kleine 10.000 inwoners wat in het fruitseizoen wel wat oploopt door de mensen die met de oogst hier verblijven om het fruit te plukken.

De Greenwich of zoals het hier heet El Meridiano Cero doorkruist net zoals de Ebro het grondgebied van Caspe. Het klimaat is een landklimaat wat droog is met lage temperaturen in de winter en hoge temperaturen in de zomer. De streek krijgt meer dan 2600 uren zon in het jaar. Het Mar de Aragon verdampt zo´n 80.000 miljoen liter water in het jaar, wat het klimaat een beetje verzacht.

Door het indammen van rivier de Ebro in 1965 is het Mar de Aragon ontstaan. Het stuwmeer heeft een oppervlakte van 7540 ha als het vol staat. Het volume kan tot zo´n 1530 hm3 komen wat voor stroomopwekking en irrigatie gebruikt wordt.

De bouw van de Dam bij Mequinenza begon in 1955 en stond aan het begin van het grootste stuwmeer van Aragon. Met zijn lengte van 110 km en een kustlijn van meer dan 500 km.

In 1965 heeft men het voor het eerst laten vollopen.

Daar genieten wij sportvissers vanuit heel Europa van door te kunnen vissen op de vele vissoorten die dit paradijs bewonen.